Radicchio

Denumire : "cicoare italiana", "cicoare rosie".
Radicchio este originara din Italia.
Aspect  Ea seamana cu varza, la capete fiind alungita sau rotunda. Radicchio seamana cu varza la aspect, cu salata la textura si cu andivele la gust.
   Radicchio este, de fapt, o varietate de salata.
   Frunzele sunt visinii, cu nervuri albe. Gustul este usor amar si picant.
   Sunt cunoscute doua soiuri : Radicchio di Verona si Radicchio di Treviso.
   Radicchio di Verona are marimea unui grapefruit, este ovala, cu frunze late, care seamana cu cele de salata verde. Frunzele sunt visinii, dar albul predomina.
   Radicchio di Treviso este lunguiata, cu frunzele ca niste degete. Ea este si cea mai aromata dintre soiurile.
   Radicchio proaspata trebuie sa aiba frunzele crocante si colorate. Marginile lor sa nu aiba culoarea maro.
   Ea se pastreaza in frigider, in jur de cinci zile. Radicchio este o leguma de iarna care se gaseste de la mijlocul iernii pana la inceputul primaverii.
Mod de folosire  Radicchio se foloseste in salatele de cruditati cu miez si suc de grapefruit, cu ulei si otet.
   Pastele, omletele, supele si pilaful sunt mai bune cu radicchio.
   Cruda, ea are o aroma amaruie. Cand se foloseste in mancaruri, radicchio devine dulceaga. Ea se potriveste cu branza, ceapa, otet, ulei si lamaie.
   Radicchio de Treviso poate fi preparata la cuptor sau la gratar. La fel ca si andivele, se tin in apa cu sare si otet, pentru a dispare gustul de amar.
Indicatii  Radicchio este o sursa de minerale, de vitamina B si C si de fibre alimentare. 100g de radicchio contin 22 de calorii. Unii o numesc" leguma cu o calorie pe frunza ".
   Ea este o sursa bogata de vitamina K. Astfel, previne osteoporoza si ajuta la tratarea bolii Alzheimer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu