Guava

Guava este un fruct exotic din zonele tropicale. Este originar din Mexicul de sud.
Aspect  Acest fruct are forma de para de culoare verde-galbuie, iar miezul este portocaliu, usor spre roz. Gustul dulce-acrisor este asemanator cu al perelor sau cu al fructului pasiunii.
Mod de folosire  Cand se consuma, miezul se taie in patru felii ca un mar. Se consuma in stare proaspata si se foloseste si in compozitia cremelor, compoturilor, gemului, bauturilor, salatelor si a sosurilor cu ardei si piper. Miezul, semintele si coja sunt comestibile. Coaja e putin amaruie.
Indicatii  Guava contine o concentratie mai mare de antioxidanti decat pepenii si rosiile. De aceea este indicat in cancerul de prostata. Acest fruct  are o actiune benefica in starile de stres si in cazul insomniei.
   Fructul este bogat in vitamina C si este recomandat persoanelor anemice si acelora care sufera de spasmofilie sau de afectiuni hepatice
   Guava contine fibre si vitamina C  care stimuleaza digestia, fiind un laxativ natural.
   Prin continutul de vitamineleB3, B6 si a cuprului, fructul asigura organismului proteine sanatoase pentru o cura de slabire. Daca mananci guave la amiaza, pana a doua zi, nu vei mai manca nimic. Ele accelereaza arderile si digestia si, astfel, ajuta la scaderea in greutate.
   Hipertensivii pot manca aceste fructe pentru scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului.
   Acest fruct este benefic in timpul sarcinii, atat pentru mama cat si pentru fat. VitaminaB9 si acidul folic ajuta la imbunatatirea sistemului nervos la fat si la prevenirea tulburarilor neurologice.
   Consumul de guave creste fertilitatea la barbati si femei. Ele combat imbatranirea prematura a pielii si caderea parului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu