INGREDIENTE 5 m mate de porc, 3 kg pulpa de porc si piept de porc, 1 capatana usturoi, piper, sare, boia dulce, cimbru, nucsoara, oregano, ienibahar macinat, rozmarin, 100 g vin alb, 100 g apa rece.
PREPARARE Carnea taiata cuburi se toaca. Ea se amesteca cu condimentele si usturoiul pisat. Apoi, se adauga vinul si apa si se framanta 10 minute pana cand carnea devine afanata si nu se mai lipeste de maini.
Amestecul de carne se lasa la rece timp de doua ore, timp in care matele se tin in apa cu otet.
Matele se umplu folosind masina de tocat carne cu palnie. Din cand in cand se rasuceste carnatul pentru a marca o portie. La final, ambele capete ale sirului de carnati se innoada..
Se lasa sa se zvante la aer timp de 1-2 zile,inainte de a-l afuma sau de a-l da la frigider.
Truc Matele pentru carnati se curata foarte bine, se razuiesc si se freaca cu malai in mai multe randuri pana se albesc. Mirosul neplacut dispare dupa ce se clatesc in apa cu otet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu