INGREDIENTE 1 kg macrou sau hering, 1 litru apa, 10 linguri otet, 5 linguri ulei, 2 linguri zahar, 2 lingurite sare, 2 cepe, foi dafin, boabe piper, boabe coriandru, boabe mustar.
PREPARARE Pestele se taie rondele, se presara sare si se lasa la frigider 2-3 ore la frigider.
Pestele se spala de sare. Se pun la fiert apa, otetul, uleiul, zaharul, sarea, condimentele si ceapa rondele. Cand dau in clocot, se adauga bucatile de peste si se fierb 5 minute.
Pestele se scoate si se asaza in borcane. La sfarsit, se toarna lichidul fierbinte. Dupa ce s-au racit, borcanele se tin in frigider.
Truc Pestele nu se decongeleaza in apa calda, ci lent, la temperatura de 10 grade. Se asaza intr-o strecuratoare pentru a nu sta in sucul propriu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu