Maca

Maca este o planta perena care creste in muntii Anzi. Ea se cultiva la cea mai mare altitudine, pana la 4000m.
Aspect  Maca este o ruda indepartata a ridichiei obisnuite. Ea este de marimea unui cartof si are un gust usor de nuca. In Peru, maca se consuma coapta sau uscata.
    Cand e scoasa din pamant, are o varietate de culori, de la galben pal, crem sau roz pana la maro sau negru. Gustul ei este picant si dulce.
Mod de folosire  Radacinile de maca se usuca si se transforma in pulbere. In Europa si in America de Nord, maca este vanduta sub forma de pulbere.
   O lingura de pulbere se pune in ceaiuri, cafea, dar si in ciorbe, gemuri si budinci, biscuiti.
Indicatii  Maca contine fier si calciu mai mult decat cartofii.
   Bogata in vitamine si minerale, ea creste imunitatea, dar imbogateste memoria si libidoul.
   Maca este o mare sursa de energie si ajuta la restabilirea glandelor suprarenale care produc adrenalina. Ea reduce simptomele menopauzei
   Ea este un afrodisiac care creste fertilitatea la femei si barbati. De aceea, sub forma de extract sau capsule. ea se mai numeste "viagra naturala ".
Contraindicatii  Maca se consuma cu moderatie. Ea este contraindicata hipertensivilor si femeilor gravide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu