INGREDIENTE Pentru blat 1 pahar iaurt, 1 pahar zahar, 1 pahar ulei, 1 pahar gris, 4 oua mari, 2 pahare faina, 1 plic praf de copt, zahar vanilat, coaja de lamaie.
Pentru sirop 3 pahare apa, 2 pahare zahar, zeama de la o lamaie.
MOD DE PREPARARE Ouale se bat cu zaharul tos si zaharul vanilat si se adauga treptat uleiul, iaurtul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina, grisul si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie si se coace.
Intre timp, se prepara siropul din apa, zahar si zeama de lamaie. Se fierb pana cand se ingroasa siropul. Blatul se raceste si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Siropul rece se toarna deasupra blatului. Prajitura se poate orna cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu