Cresonul

Denumire  "Nasturel" "hrenita".
   El este originar din America de Sud.
Aspect  Frunzele sunt lunguiete, de un verde intens. Ele au un gust placut, picant, asemanator hreanului, dar mai putin intens. Tulpinile si frunzele tinere se folosesc in salate si se adauga in mancarurile de legume. Cresonul este un ingredient al branzeturilor, otetului aromat sau al salatelor. Nu se combina cu alte ierburi aromate, fiindca nu se mai simte gustul cresonului.
   Usor oparit, cu putin ulei si suc de lamaie, cresonul devine o garnitura pentru carne si peste.
Indicatii  Cresonul are mai multa vitamina C si saruri minerale decat ceapa verde. Bogat in sulf si iod asigura buna functionare a tiroidei si a celulelor nervoase. Se recomanda in profilaxia anemiilor si a scorbutului.
   Este recomandat in meniul femeilor gravide si al copiilor.
Contraindicatii  Nu se recomanda consumul exagerat de creson, deoarece planta are proprietati diuretice puternice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu