Stevia

  Stevia este intalnita pe pajisti, la marginea padurilor, in campie. Stevia este un bun inlocuitor al spanacului. Are un gust dulce, acrisor.
Mod de folosire  De la stevie se consuma frunzele in mai multe preparate, fiind folosite de primavara devreme pana toamna tarziu. Dupa preparare, sunt mai untoase decat cele de spanac.
   Din stevie se pot prepara salate simple sau in combinatie cu alte verdeturi (leurda, ceapa verde, rosii, ridichi). Mancarea simpla se pregateste ca spanacul.
Indicatii  Fibrele din stevie hranesc pancreasul si accelereaza tranzitul intestinal. Ea normalizeaza nivelul zaharului in sange si scade pofta de dulciuri, consumand 1-2 cani de infuzie proaspata, timp de 2-3 saptamani. Vitamina C, sarurile minerale si acidul oxalic reminerealizeaza organismul. Ideal ar fi sa se foloseasca cat mai des stevia in salate.
   Stevia are un indice glicemic foarte mic,si e saraca in calorii.
   Indulcitorii obtinuti din stevie sunt naturali si sanatosi, buni pentru diabetici si pentru cei  care adora dulciurile.
Contraindicatii  Ea este contraindicata persoanelor cu afectiuni ale stomacului, plamanilor sau cu pietre la rinichi sau ficat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu