Rucola

Se foloseste mult in bucataria mediteraneana si americana. Frunzele de rucola se folosesc crude in salate sau pe pizza. Se pot fierbe cateva minute si se consuma cu spaghete, risotto, supe sau tocanite.
Mod de preparare  Salata se prepara astfel: o mana de rucola se amesteca cu 4 rosii tip "cireasa", taiate in patru, cu ulei de masline, cu putina zeama de lamaie. Frunzele se rup cu mana, nu se taie pentru ca se vestejesc si dispare gustul plantei. Se consuma in maximum 15 minute de la preparare.       Gustul rucolei seamana cu aroma cresonului si a arahidelor. Combinatia iute- acrisoara si dulceaga a frunzelor ne displace la inceput, apoi ne obisnuim cu aceasta aroma. Ea se gaseste in magazine pe tot parcursul anului.
   In Europa centrala si SUA, rucola este salata la moda.
Indicatii  Rucola are putine calorii si contine fibre, vitamina A,C, fier si potasiu. Frunzele de rucola au proprietati laxative.
   Ea este folosita in curele de slabire, in anemie si oboseala. Rucola contine putine calorii. 100g de frunze au 25 de calorii.
   Pe langa proprietatile afrosidiace, rucola da energie organismului.
   Rucola este inrudita cu papadia.
   Ea este raspandita in Europa, America de nord, Asia. La noi, papadia creste peste tot si e considerata o buruiana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu