Lime

Denumire "Lamai verzi"
   Sunt originare din Brazilia.
Aspect  Limele au o forma rotunda. Coaja e subtire, de culoare verde sau verde- galbuie.
   Cand sunt coapte, limele sunt mai verzi si mai mici decat lamaile. Ele sunt mai acre si mai aromate.
   Desi e numita lamaie verde, nu e o varietate de lamaie clasica. Ea nu trebuie confundata cu limetta "lamaia dulce". Ea este mai acida si mai verde decat aceasta.
Mod de folosire  Fiind mai zemoase decat lamaile, limele se folosesc la prepararea cocktailurilor.
   Ele decoreaza prajiturile si se mai folosesc la marinarea carnii si a pestelui. Stoarce cateva picaturi de lime intr-un pahar cu bere blonda si vei obtine o bautura deosebita.
   Aceste lamai verzi se consuma ca suc, in salate, serbeturi, jeleuri, bomboane.
Indicatii  Sucul lor este indicat impotriva constipatiei. Peptina din pulpa fructului reduce colesterolul.
   Un pahar de apa calda cu sucul unei lamai ajuta la scaderea in greutate.
   Pe langa vitamina C contin calciu, vitamina A, fier, fosfor. Un sfert de cana de suc contine 46 % din doza zilnica de vitamina C. Ele sunt recunoscute in tratarea scorbutului, cauzat de deficienta vitaminei C. Astazi, sunt recomandat persoanelor care lucreaza in mine, in fabricile de ciment.               Lamaile contin mai mult potasiu si acid folic, pe cand limele contin multa vitamina C.
   In compozitia lamailor verzi se gasesc limonoidele, niste compusi cu proprietati anticancerigene.
   Prin consumul de lime, riscul de a face cancer de stomac si colon se reduce. Continutul mare de potasiu  previne cresterea prostatei.
   Sucul si uleiul de lime intineresc si protejeaza pielea de infectii. Acestea se datoeaza vitamine C si flavonoizilor care au efecte antioxidante si dezinfectante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu