Denumire: "oroblanco".
Aspect Acest fruct a fost creat de oamenii de stiinta din Israel si lansat la vanzare in 1980. Sweetie este un hibrid intre pomelo si grapefruit. La inceput, fructul este verde, iar, cand e copt ,devine galben aprins. Coaja e groasa, iar miezul este galben.
Sweetie este putin mai mare decat un grapefruit, cu seminte mai putine decat acesta.
La gust se apropie de pomelo, dar este mult mai dulce. Membranele in care se afla miezul se arunca, pentu ca sunt amare.
Mod de folosire Sweetie se taie in doua si se mananca cu lingurita sau se cojeste si se imparte in felii ca o portocala. Acest fruct aromatizeaza salatele de fructe, marinatele si sosurile.
El se pastreza la temperatura camerei o saptamana, iar la frigider 2-3 saptamani.
Indicatii Ca si celelalte citrice, sweetie este bogat in vitamina C. Tot el este o sursa de vitamina A, de calciu si potasiu..
Desi e dulce, sweetie este sarac in calorii. Dulceata din el se datoreaza lipsei de acid.
Fructul contine magneziu, fosfor, zinc.
Sweetie se gaseste in piete din septembrie pana in martie.
Agava
Agava este originara din Mexic.
Aspect Desi traieste in zone desertice, alaturi de cactusi, desi frunzele seamana cu aloe, agava este inrudita cu crinul.
Frunzele sub forma de lance sunt carnoase, cu marginea plina de tepi. Suprafata lor e cerata, asemenea cactusilor. Cand face flori, se dezvolta o tulpina inalta cu flori mari, galbene. Planta moare dupa inflorire, dar produce lastari care continua cresterea.
Mod de folosire Cand agava a crescut 7-10 ani, frunzele se taie, lasand sa se vada "pina"- inima plantei.
Curatata, ea seamana cu un fruct de ananas gigant. Din pina se extrage un lichid dulce, numit "miere de apa". Supus unui proces termic, sucul se lasa la ingrosat pana devine de consistenta mierii.
Filtrat, sucul poate varia de la galben deschis pana la culoarea chihlimbarului. Sucul nefiltrat este negru-maroniu.
Din zecile de specii, numai agava albastra este folosita la fabricare celebrei 'Tequilla"
Sucul de agava se foloseste la indulcirea biscuitilor, prajiturilor, iaurtului si laptelui
Sucul de agava este mai dulce decat mierea, dar mai putin vascos.
El poate inlocui mierea si zaharul.
Indicatii Sucul de agava contine fructoza. El este folosit in dieta raw, in forma nefiltrata.
Indicele glicemic al sucului de agava este scazut.
Contraindicatii Agava este un indulcitor natural care trebuie folosit cu moderatie de diabetici si de persoanele care tin diete.
Aspect Desi traieste in zone desertice, alaturi de cactusi, desi frunzele seamana cu aloe, agava este inrudita cu crinul.
Frunzele sub forma de lance sunt carnoase, cu marginea plina de tepi. Suprafata lor e cerata, asemenea cactusilor. Cand face flori, se dezvolta o tulpina inalta cu flori mari, galbene. Planta moare dupa inflorire, dar produce lastari care continua cresterea.
Mod de folosire Cand agava a crescut 7-10 ani, frunzele se taie, lasand sa se vada "pina"- inima plantei.
Curatata, ea seamana cu un fruct de ananas gigant. Din pina se extrage un lichid dulce, numit "miere de apa". Supus unui proces termic, sucul se lasa la ingrosat pana devine de consistenta mierii.
Filtrat, sucul poate varia de la galben deschis pana la culoarea chihlimbarului. Sucul nefiltrat este negru-maroniu.
Din zecile de specii, numai agava albastra este folosita la fabricare celebrei 'Tequilla"
Sucul de agava se foloseste la indulcirea biscuitilor, prajiturilor, iaurtului si laptelui
Sucul de agava este mai dulce decat mierea, dar mai putin vascos.
El poate inlocui mierea si zaharul.
Indicatii Sucul de agava contine fructoza. El este folosit in dieta raw, in forma nefiltrata.
Indicele glicemic al sucului de agava este scazut.
Contraindicatii Agava este un indulcitor natural care trebuie folosit cu moderatie de diabetici si de persoanele care tin diete.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)