INGREDIENTE 2 oua, 3/4 cani ulei, 2 cani apa minerala, 4 cani faina, 1 plic praf de copt. 2 linguri cacao, esenta de vanilie, zahar vanilat.
MOD DE PREPARARE Ouale, zaharul tos si zaharul vanilat se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se toarna uleiul, apa si esenta de vanilie si se amesteca. La sfarsit, se adauga faina si praful de copt.
Din compozitie se opreste o cana care se omogenizeaza cu cacao.
Compozitia alba se toarna in doua tavi de chec, tapetate cu hartie de copt. Deasupra se toarna aluatul cu cacao
Cu ajutorul unui betisor de frigarui (o furculita), se amesteca usor cele doua compozitii.
Checurile se dau la cuptor preincalzit, 40 de minute. Numai dupa ce s-au facit, se scot din tava, deoarece sunt foarte fragede. Checul se pudreaza cu zahar.
Rulada de post cu gem si nuci
INGREDIENTE 1 cana apa minerala, 5 linguri ulei, 2 linguri miere, 1/2 plic praf de copt, 400-450g faina, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, 200g nuca macinata, gem.
MOD DE PEPARARE Mierea se freaca cu uleiul, turnat treptat. Se adauga apa minerala, putina sare si coaja de lamaie La sfarsit, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Se framanta un aluat moale, care se imparte in doua bucati. Fiecare bucata se intinde, se unge cu gem, se presara nuca macinata amestecata cu zahar vanilat si se ruleaza.
Cele doua rulouri se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la cuptor.
Cand sunt gata ruladele, se presara cu zahar pudra. Se taie felii, dupa ce s-au racit.
MOD DE PEPARARE Mierea se freaca cu uleiul, turnat treptat. Se adauga apa minerala, putina sare si coaja de lamaie La sfarsit, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Se framanta un aluat moale, care se imparte in doua bucati. Fiecare bucata se intinde, se unge cu gem, se presara nuca macinata amestecata cu zahar vanilat si se ruleaza.
Cele doua rulouri se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la cuptor.
Cand sunt gata ruladele, se presara cu zahar pudra. Se taie felii, dupa ce s-au racit.
Chec fara zahar
INGREDIENTE 3 cani morcov ras fin, 250ml ulei, 3 oua, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamaie, faina, stafide(optional).
MOD DE PREPARARE Cu ajutorul telului se amesteca ouale cu uleiul turnat, putin cate putin. Se adauga morcovul ras, coaja de lamaie si praful de copt si se omogenizeaza foarte bine.
Se incorporeaza faina treptat, pana se obtine o compozitie moale, ca de chec. Acum se poate adauga si o mana de stafide date prin faina.
Compozitia se toarna in tava de chec cu hartie de copt. Checul se coace in cuptor preincalzit,35-40 de minute. Se raceste si se taie in felii.
Truc Checul(cozonacul) cald nu se va sfarama, daca se umezeste lama cutitului cu apa calduta, inainte de a-l taia.
MOD DE PREPARARE Cu ajutorul telului se amesteca ouale cu uleiul turnat, putin cate putin. Se adauga morcovul ras, coaja de lamaie si praful de copt si se omogenizeaza foarte bine.
Se incorporeaza faina treptat, pana se obtine o compozitie moale, ca de chec. Acum se poate adauga si o mana de stafide date prin faina.
Compozitia se toarna in tava de chec cu hartie de copt. Checul se coace in cuptor preincalzit,35-40 de minute. Se raceste si se taie in felii.
Truc Checul(cozonacul) cald nu se va sfarama, daca se umezeste lama cutitului cu apa calduta, inainte de a-l taia.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)