INGREDIENTE 400 faina, 4 galbenusuri, 200 g margarina, 3 linguri zahar, 1 cana lapte, 500 g cirese, zahar vanilat.
MOD DE PREPARARE Se unge o tava cu margarina si se presara jumatate din faina. Peste ea, se asaza ciresele curatate de samburi si presarate cu zahar tos, zahar vanilat si scortisoara. Peste fructe se imprastie cateva cubulete de margarina. Totul se acopera cu restul de faina.
Laptele se amesteca cu galbenusurile si se toarna usor peste faina. Prajitura se da la cuptor pana se aureste frumos.
Sos de ciuperci
INGREDIENTE 500 g ciuperci, 3 cepe,2 ardei grasi, 3 linguri pasta de tomate, piper, sare, cimbru, marar tocat.
MOD DE PEPARARE Ciupercile se taie felii, ardeiul cubulete sau fasii. Ceapa tocata marunt se caleste pana devine aurie. Se adauga ciupercile, ardeii si se mai calesc impreuna cateva minute.
Se presara condimentele si se toarna o cana de apa in care s-a dizolvat pasta de tomate. Se fierb 15 minute.
Acest sos se consuma impreuna cu fripturi, cartofi prajiti, chiftelute.
Truc Dupa ce se spala ciupercile, se stropesc cu zeama de lamaie pentru a-si pastra culoarea.
MOD DE PEPARARE Ciupercile se taie felii, ardeiul cubulete sau fasii. Ceapa tocata marunt se caleste pana devine aurie. Se adauga ciupercile, ardeii si se mai calesc impreuna cateva minute.
Se presara condimentele si se toarna o cana de apa in care s-a dizolvat pasta de tomate. Se fierb 15 minute.
Acest sos se consuma impreuna cu fripturi, cartofi prajiti, chiftelute.
Truc Dupa ce se spala ciupercile, se stropesc cu zeama de lamaie pentru a-si pastra culoarea.
Romanesco
Denumiri "Romanesco conopida", Romanesco broccoli", "Calabrese Romanesco".
Romanesco este originara din zona Romei. Englezii o numesc romanesco broccoli, francezii varza, germanii si polonezii conopida.
Aspect Aceasta leguma seamana cu conopida si are culoare verde deschisa. Inflorescentele sunt sub forma de turnulete cu spirale. Datorita aspectului ei, Romanesco se mai numeste "conopida-turn" sau "conopida-minaret".
Aroma ei oscileaza intre conopida si broccoli.
Are un gust dulce, mai puternic si mai picant decat al conopidei.
Mod de folosire Romanesco se foloseste la prepararea salatelor si a mancarurilor gatite. Ca salata, ea se taie in buchetele late si se amesteca cu felii de ceapa, masline, capere, ulei si lamaie.
Ea se prepara ca si conopida. Fiarta, devine cremoasa, cu un gust usor de nuca.
Indicatii Ea contine o cantitate mare de vitamina C. Romanesco este digerata mai usor decat conopida.
Romanesco este bogata in caroten si fibre si contine putine calorii. Ea are continut bogat in minerale si caroten si contine putin amidon.
Romanesco este potrivita pentru persoanele care sufera de pierderea gustului. Datorita consumului de zinc, ea combate gustul metalic si pierderea gustului.
Romanesco este originara din zona Romei. Englezii o numesc romanesco broccoli, francezii varza, germanii si polonezii conopida.
Aspect Aceasta leguma seamana cu conopida si are culoare verde deschisa. Inflorescentele sunt sub forma de turnulete cu spirale. Datorita aspectului ei, Romanesco se mai numeste "conopida-turn" sau "conopida-minaret".
Aroma ei oscileaza intre conopida si broccoli.
Are un gust dulce, mai puternic si mai picant decat al conopidei.
Mod de folosire Romanesco se foloseste la prepararea salatelor si a mancarurilor gatite. Ca salata, ea se taie in buchetele late si se amesteca cu felii de ceapa, masline, capere, ulei si lamaie.
Ea se prepara ca si conopida. Fiarta, devine cremoasa, cu un gust usor de nuca.
Indicatii Ea contine o cantitate mare de vitamina C. Romanesco este digerata mai usor decat conopida.
Romanesco este bogata in caroten si fibre si contine putine calorii. Ea are continut bogat in minerale si caroten si contine putin amidon.
Romanesco este potrivita pentru persoanele care sufera de pierderea gustului. Datorita consumului de zinc, ea combate gustul metalic si pierderea gustului.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)