INGREDIENTE 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana apa, 1 ceasca ulei, 2,5 cani faina, 1 plic praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
MOD DE PREPARARE Visinele se spala, li se scot samburii si se lasa la scurs intr-o sita.
Galbenusurile se freaca cu zaharul tos, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se toarna apa si uleiul si se omogenizeaza foarte bine. Se adauga faina si praful de copt.
La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma separat, amestecand usor cu o lingura de jos in sus in compozitia cu galbenusuri.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se asaza visinele, trecute prin putina faina.
Prajitura se coace in cuptorul incalzit in prealabil, 40 de minute, pana se rumeneste.
Ea se taie in bucati, cand s-a racit si se presara cu zahar pudra.
Varza creata (Savoy)
Este originara din regiunea mediteraneana de nord.
Aspect Capatana verzei Savoy poate avea forme rotunde, conice sau aplatizate. Ea este mare si compacta cu o greutate de pana la 2kg. In functie de soi, culoarea ei poate fi de la verde inchis la purpuriu.
Frunzele au nervuri groase, sunt incretite si ondulate, acoperite cu o substanta ceroasa. In ciuda aspectului, varza creata este foarte frageda.
Ea este foarte rezistenta la temperaturi scazute. Se recolteaza din octombrie pana in februarie.
Mod de folosire Varza creata este consumata in stare proaspata, in salate. Gatita, ea are un gust putin amarui. Foile de varza se pot umple cu carne, orez si poate fi fiarta in aburi cu alte legume.
La gatit, ea nu elibereaza acelasi miros ca varza alba sau rosie, deoarece e mai saraca in compusi ai sulfului. Daca se prepara rulouri de genul sarmalelor, nu este nevoie sa se opareasca frunzele, fiindca ele sunt moi.
Fiind mai dulce, varza creata este preferata verzei verzi si rosii.
Indicatii Ca orice varza, si varza Savoy are o valoare nutritiva insemnata. Ea contine putine calorii, dar este bogata in vitaminele A, B6, si minerale; potasiu, magneziu, calciu si fosfor.
Aspect Capatana verzei Savoy poate avea forme rotunde, conice sau aplatizate. Ea este mare si compacta cu o greutate de pana la 2kg. In functie de soi, culoarea ei poate fi de la verde inchis la purpuriu.
Frunzele au nervuri groase, sunt incretite si ondulate, acoperite cu o substanta ceroasa. In ciuda aspectului, varza creata este foarte frageda.
Ea este foarte rezistenta la temperaturi scazute. Se recolteaza din octombrie pana in februarie.
Mod de folosire Varza creata este consumata in stare proaspata, in salate. Gatita, ea are un gust putin amarui. Foile de varza se pot umple cu carne, orez si poate fi fiarta in aburi cu alte legume.
La gatit, ea nu elibereaza acelasi miros ca varza alba sau rosie, deoarece e mai saraca in compusi ai sulfului. Daca se prepara rulouri de genul sarmalelor, nu este nevoie sa se opareasca frunzele, fiindca ele sunt moi.
Fiind mai dulce, varza creata este preferata verzei verzi si rosii.
Indicatii Ca orice varza, si varza Savoy are o valoare nutritiva insemnata. Ea contine putine calorii, dar este bogata in vitaminele A, B6, si minerale; potasiu, magneziu, calciu si fosfor.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)