INGREDIENTE 1cana bulgur, 2 cepe mici, 2 ardei grasi, 2,5 cani apa, sare, piper, curry.
PREPARARE Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei. Cand a devenit transparenta, se adauga ardeii taiati fasii. Eu am folosit ardei capia congelati. Se mai lasa legumele pe foc 3 minute. Dupa aceea, se adauga bulgurul spalat si se toarna apa fierbinte.
Se da focul mai mic si se acopera vasul cu un capac. Se fierbe pilaful pana scade apa.
Se ia de pe foc si se lasa acoperit o jumatate de ora. Pilaful se afaneaza cu ajutorul unei furculite.
Aceasta mancare se poate servi ca atare sau drept garnitura, pe langa o friptura.
Portocale rosii de Sicilia
Denumiri: "Blood oranges".
Aceste portocale originare din Sicilia sunt raspandite, astazi, in Spania, Texas si California.
Aspect Portocalele rosii de Sicilia sunt mai mici si mai dulci decat portocalele obisnuite.
Coaja lor groasa este portocalie, cu nuante de rosu spre violet. Ele nu au samburi.
Pigmentul, denumit antocian, variaza in functie de clima. Este mai intens la portocalele cultivate in regiuni cu variatii mari de temperatura, in care zilele sunt calduroase, iar noptile reci.
Culoarea pulpei variaza, in functie de soi, de la roz inchis, rosu aprins pana la maro.
Exista mai multe soiuri al acestor fructe. Portocalele Moro au o culoare foarte intunecata, asemnatoare fructelor de padure..Portocalele Sanginello, originare din Spania, prezinta o culoare mai deschisa, rubinie.
Soiul Tarocco este cel mai popular in Italia. Aceste portocale sun dulci si au o culoare sangerie.
Gustul potocalelor este dulce si astringent, cu aroma de zmeura. Ele sunt mai putin acide decat potocalele obisnuite.
Mod de folosire Portocalele se consuma in stare proaspata, in salate sau la prepararea sucurilor, inghetatelor, compoturilor si a marmeladei.
Portocalele rosii de Sicilia se coc din luna iunie pana in septembrie. In magazine se gasesc din decembrie pana in mai.
Se aleg fructele grele si ferme la atingere si se pastreaza cateva zile la temperatura camerei.
Indicatii Sucul portocalelor rosii de Sicilia este bogat in antioxidanti care previn si combat ulcerul, dar ajuta si la imbunatatirea vederii.
O portocala medie consumata poate asigura cantitatea zilnica de vitamina C necesara organismului.
Consumate zilnic, portocalele rosii de Sicilia reduc grasimea din corp si scad riscul imbolnavirii de diabet.
Aceste portocale originare din Sicilia sunt raspandite, astazi, in Spania, Texas si California.
Aspect Portocalele rosii de Sicilia sunt mai mici si mai dulci decat portocalele obisnuite.
Coaja lor groasa este portocalie, cu nuante de rosu spre violet. Ele nu au samburi.
Pigmentul, denumit antocian, variaza in functie de clima. Este mai intens la portocalele cultivate in regiuni cu variatii mari de temperatura, in care zilele sunt calduroase, iar noptile reci.
Culoarea pulpei variaza, in functie de soi, de la roz inchis, rosu aprins pana la maro.
Exista mai multe soiuri al acestor fructe. Portocalele Moro au o culoare foarte intunecata, asemnatoare fructelor de padure..Portocalele Sanginello, originare din Spania, prezinta o culoare mai deschisa, rubinie.
Soiul Tarocco este cel mai popular in Italia. Aceste portocale sun dulci si au o culoare sangerie.
Gustul potocalelor este dulce si astringent, cu aroma de zmeura. Ele sunt mai putin acide decat potocalele obisnuite.
Mod de folosire Portocalele se consuma in stare proaspata, in salate sau la prepararea sucurilor, inghetatelor, compoturilor si a marmeladei.
Portocalele rosii de Sicilia se coc din luna iunie pana in septembrie. In magazine se gasesc din decembrie pana in mai.
Se aleg fructele grele si ferme la atingere si se pastreaza cateva zile la temperatura camerei.
Indicatii Sucul portocalelor rosii de Sicilia este bogat in antioxidanti care previn si combat ulcerul, dar ajuta si la imbunatatirea vederii.
O portocala medie consumata poate asigura cantitatea zilnica de vitamina C necesara organismului.
Consumate zilnic, portocalele rosii de Sicilia reduc grasimea din corp si scad riscul imbolnavirii de diabet.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)