INGREDIENTE 2 vinete medii, 1 dovlecel mare, 2 morcovi, 1/2 radacina telina, un pumn de fasole verde, 2 ardei, 4 cepe, 8 rosii, 500ml suc rosii, 3 linguri pasta rosii (pasta de ardei), 5-6 catei usturoi, sare, piper, oregano, rozmarin, 100 ml ulei.
PREPARARE Se curata si se spala legumele. Morcovii, telina, dovlecelul, vinetele si rosiile se taie rondele. Peste rondelele de vinete se presara sare si se lasa 30 de minute, intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zeama amara. Ardeii se taie felii, iar ceapa se toaca marunt.
Intr-o tava se toarna sucul de rosii si uleiul si se presara ceapa, usturoiul pisat. Se asaza in straturi legumele.
Ultimul strat va fi format din rosii. Se presara sarea, piperul, oregano, rozmarinul.
Tava se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Cand legumele sunt aproape gata, se ia folia, se presara verdeata tocata. Legumele se dau din nou, la cuptor, 20 de minute.
Ridichea japoneza
Ea este originara din Asia de Est.
Denumiri : "ridichea alba", "ridichea dulce", "ridichea de iarna", "Daikon".
Aspect Aceasta ridiche este o leguma crucifera. Ea are o radacina lunga si alba si frunze mari
Exista mai multe varietati de ridiche. Unele au radacina sub forma unui morcov, lung de 40 cm, altele au forma cilindrica, sferica, lunguiata.
Radacina este crocanta si suculenta. Culoarea ei este alba sau alb-verzuie. Aroma este de ridiche, dar mai dulce. Gustul este piperat, asemanator hreanului, dar mai fin.
Mod de folosire Aceasta ridiche este folosita in bucataria japoneza, chinezeasca si coreeana.
Ridichea japoneza se poate rade, usca sau se poate mura. Ea se rade in salate sau se toaca in supe si sosuri, pentru a le aromatiza. Ridichea se taie rondele groase de 1 cm, se condimenteaza si se asaza pe gratar cateva minute, pe ambele parti. Frunzele se folosesc in salate.
Ridichiile fara frunze se pastreaza in frigider, cateva zile.
Salata de ridiche japoneza alaturi de friptura si produse prajite ajuta la digerarea grasimilor.
Indicatii Ridichea japoneza are un continut ridicat de fibre care o recomanda in curele de slabire.
100 g de ridiche contine numai 16 calorii. Ea este bogata in calciu si vitamina C.
Persoanele, care consuma aceasta leguma de 2-3 ori pe saptamana, au o rezistenta mai mare la raceli.
Contraindicatii Ridichea japoneza nu este recomandata persoanelor cu calculi biliari, persoanelor cu guta si ulcer.
Denumiri : "ridichea alba", "ridichea dulce", "ridichea de iarna", "Daikon".
Aspect Aceasta ridiche este o leguma crucifera. Ea are o radacina lunga si alba si frunze mari
Exista mai multe varietati de ridiche. Unele au radacina sub forma unui morcov, lung de 40 cm, altele au forma cilindrica, sferica, lunguiata.
Radacina este crocanta si suculenta. Culoarea ei este alba sau alb-verzuie. Aroma este de ridiche, dar mai dulce. Gustul este piperat, asemanator hreanului, dar mai fin.
Mod de folosire Aceasta ridiche este folosita in bucataria japoneza, chinezeasca si coreeana.
Ridichea japoneza se poate rade, usca sau se poate mura. Ea se rade in salate sau se toaca in supe si sosuri, pentru a le aromatiza. Ridichea se taie rondele groase de 1 cm, se condimenteaza si se asaza pe gratar cateva minute, pe ambele parti. Frunzele se folosesc in salate.
Ridichiile fara frunze se pastreaza in frigider, cateva zile.
Salata de ridiche japoneza alaturi de friptura si produse prajite ajuta la digerarea grasimilor.
Indicatii Ridichea japoneza are un continut ridicat de fibre care o recomanda in curele de slabire.
100 g de ridiche contine numai 16 calorii. Ea este bogata in calciu si vitamina C.
Persoanele, care consuma aceasta leguma de 2-3 ori pe saptamana, au o rezistenta mai mare la raceli.
Contraindicatii Ridichea japoneza nu este recomandata persoanelor cu calculi biliari, persoanelor cu guta si ulcer.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)