INGREDIENTE 500g fasole boabe, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 2 cepe, 200ml ulei, 1 lamaie, sare.
MOD DE PREPARARE Se pune la fiert fasolea. Cand da in cateva clocote, se schimba apa. Aceasta operatiune se repeta de doua- trei ori.
Fasolea se fierbe acoperit impreuna cu legumele, pana se inmoaie boabele. Fasolea se scurge si se mai pastreaza o cana de zeama. Boabele si legumele se mixeaza sau se dau prin masina de tocat carne.
In pasta obtinuta se toarna putin din zeama ramasa si se amesteca bine pana ajunge la consistenta dorita.
Acum se toarna uleiul putin cate putin, ca la maioneza.
Cand pasta a devenit omogena si pufoasa, se incorporeaza zeama de lamaie si sarea dupa gust si se continua mixarea. La sfarsit, se adauga ceapa tocata fin.
Se servesc "icrele" pe felii de paine prajita, ornate cu ceapa verde tocata sau felii de masline.
Truc Balonarea poate fi evitata, daca, in oala in care fierbe fasolea boabe, se adauga o ceapa intreaga care se scoate la sfarsit.
Prajitura frageda cu morcovi
INGREDIENTE 1 cana morcovi, 1 cana zahar, 1cana ulei, 1 cana apa minerala, 3 cani faina, 1 plic praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
MOD DE PREPARARE Aceasta prajitura se prepara usor si repede.
Morcovul se curata, se spala si se rade fin. Zaharul se amesteca cu uleiul si apa minerala. Morcovul se incorporeaza bine in amestecul lichid. Se adauga coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Totul se omogenizeaza bine cu telul.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Mai intai, se raceste, apoi se taie cu atentie pentru ca este foarte frageda.
Prajitura se orneaza cu zahar pudra sau cu nuca de cocos.
Truc Pentru ca prajitura sa fie pufoasa, se amesteca cu telul, nu cu mixerul.
MOD DE PREPARARE Aceasta prajitura se prepara usor si repede.
Morcovul se curata, se spala si se rade fin. Zaharul se amesteca cu uleiul si apa minerala. Morcovul se incorporeaza bine in amestecul lichid. Se adauga coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Totul se omogenizeaza bine cu telul.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza. Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Mai intai, se raceste, apoi se taie cu atentie pentru ca este foarte frageda.
Prajitura se orneaza cu zahar pudra sau cu nuca de cocos.
Truc Pentru ca prajitura sa fie pufoasa, se amesteca cu telul, nu cu mixerul.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)