Mini ardei umpluti cu crema de branza

INGREDIENTE  26-28 mini ardei dulci sau iuti, 700 g crema de branza, 500 ml otet, 1/2 pahar sare, 1/2 pahar zahar, oregano, piper, patrunjel verde tocat
 MOD DE PREPARARE  La fiecare ardei se face un capacel si se scot, cu ajutorul unei lingurite, cu multa grija, cotoarele si semintele. Dupa aceea, se spala si se scurg.  Ardeii se asaza intr-un vas si se toarna otetul amestecat cu sarea si zaharul. Vasul se acopera cu un capac si se lasa ardeii sa se marineze 24-48 de ore.
   Ei se scot intr-o strecuratoare si se asaza cu gura in jos. Otetul, in care s-au marinat ardeii,se strecoara si se foloseste in salate sau la marinarea altor ardei.
   Crema se prepara din 100 g branza Philadelphia, 6 linguri telemea rasa, 2 linguri smantana, piper, marar sau patrunjel tocat, oregano. Cu ea, se umplu 20 de mini ardei.
   Se mai poate prepara crema din 500 g branza proaspata de vaci, 500g telemea de vaca rasa, 250 ml smantana, patrunjel, piper, oregano. Acesta crema ajunge pentru umplerea a 1,500 kg de mini ardei.
   Ardeii umpluti se asaza in borcane si se toarna ulei, pana ii acopera bine.
   Borcanele se pastreaza la frigider, 4-5 zile.
   Mini ardeii marinati si umpluti cu crema de branza se scurg bine de ulei si sunt un aperitiv gustos si deosebit.
  


Marul Renet de Canada

Marul Renet de Canada este originar din Franta, unde s-a cultivat in secolul 18. Denumirea sa nu are nici o legatura cu Canada.
Aspect  El este un soi de iarna si se recolteaza la inceputul lui octombrie. Fructele sunt mari si foarte mari, cu o greutate de peste 230 g.  Ele sunt sferice sau conice, iar uneori asimetrice, cu coaste largi si rotunjite.
   Marul Renet de Canada este verde murdar, iar in depozit devine galben-verzui. Coaja este groasa si aspra, cu pete mari de rugina si puncte albicioase. Rugina se afla, de obicei, in zona coditei si in partea inferioara a fructului si este caracteristica acestui soi.  Cand este prea copt, marul devine fainos
   Pulpa alb-galbuie este foarte aromata. Gustul este dulceag si acidulat.Fructele se pastreaza pana in ianuarie.