Perele conference provin din zona Marii Negre si a Marii Caspice, din perele salbatice care, pana in secolul al XVI-lea, erau de gatit. Incepand cu anul 1880, din ele se dezvolta prin reproducere, soiul cunoscut astazi si raspandit in Franta, Italia, Spania.
In anul 1885, aceste pere castiga premiul I, la Conferinta Nationala Britanica de pere de la Londra. De aici si denumirea lor.
Aspect Perele conference devin cel mai cunoscut si popular soi din Marea Britanie. Ele sunt pere de toamna si se gasesc pe rafturile magazinelor. din septembrie pana in ianuarie,
Daca sunt culese inainte de coacere, la inceputul lunii septembrie, se pot pastra pana in ianuarie.
Coaja perelor este verde-galbena si devine galbena la maturitate, cu pete ruginii, in partea de sus.
Perele conference sunt fructe mijlocii, alungite si subtiri. Pulpa dulce si alba devine galben -aurie, cand e coapta. Textura este moale.
Mod de folosire Perele conference se consuma in stare proaspata.
Ciuperci umplute cu legume
INGREDIENTE 15 ciuperci proaspete, 1 ceapa, 1 ardei gras, 100g cascaval, 3-4 rosii, 3-4 catei usturoi, 1/2 legatura marar, 1 pahar vin rosu, 50 unt, ulei, piper.
PREPARARE Ciupercile se spala si se rup coditele. Se toaca marunt ceapa, cateii de usturoi, piciorusele ciupercilor, ardeiul gras.
Legumele se amesteca cu verdeata toacata, sarea, piperul si cascavalul ras.
In fiecare palariuta se puneun strop de unt si se umple cu amestecul de mai sus. Fiecare ciuperca se orneaza cu o feliuta de rosie.
Ciupercile se asaza intr-un vas in care se toarna o cescuta de apa , 2 linguri de ulei si vinul.
Se tin la cuptor pana se rumenesc.
PREPARARE Ciupercile se spala si se rup coditele. Se toaca marunt ceapa, cateii de usturoi, piciorusele ciupercilor, ardeiul gras.
Legumele se amesteca cu verdeata toacata, sarea, piperul si cascavalul ras.
In fiecare palariuta se puneun strop de unt si se umple cu amestecul de mai sus. Fiecare ciuperca se orneaza cu o feliuta de rosie.
Ciupercile se asaza intr-un vas in care se toarna o cescuta de apa , 2 linguri de ulei si vinul.
Se tin la cuptor pana se rumenesc.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)