Marul Golden Delicious Reinders
Acest soi a fost obtinut de cercetatorul M.H.Reinders, in Olanda, in 1962, din mutatia soiului Golden Delicious.
Aspect El este un soi de iarna si se recolteaza la inceputul lunii octombrie. Aceste mere cresc cel mai bine la campie. Ca marime, sunt mijlocii spre mari. Fructele sunt sferice si usor alungite.
Coaja este subtire si aspra. Ea este verde-galbuie, iar la maturitate este galben-aurie. Pe partea insorita apar pete sau dungi rosiatice.
Pulpa alba spre crem este crocanta si suculenta. Gustul este dulce si usor acidulat.
Acest mar rodeste abundent. Fructele se pastreaza 6-8 luni.
Marul golden spur (Goldspur)
Acest soi este o mutatie a soiului Golden Delicious, obtinuta in SUA.
Aspect Fructele sunt mijlocii, cu greutate intre100-150 g. Acest soi de iarna se coc dupa 20 octombrie. Merele sunt sfero-conice, cu 5 coaste largi. Ele sunt galbene, cu puncte ruginii, mari si rare.
Coaja este subtire, fina si aspra. Pulpa este galbuie, crocanta, dulce si usor acidulata.
Merele Golden spur se recolteaza la sfarsitul lui septembrie, inainte de ingalbenirea lor.
Marul Royal Gala ( Gala )
Gala este un soi originar din Noua Zeelanda, creat in 1930. El s-a raspandit in Brazilia, Canada, SUA.
Aspect Soiul este de iarna si se recolteaza in luna septembrie. Fructele sunt mijlocii spre mari, cu greutate intre 150-180 g si diametru intre 5-7 cm. Ele sunt sferice, turtite la baza, coaste largi, putin pronuntate.
Merele Gala au un fundal galben-portocaliu, acoperite de culoarea rosie spre roz, cu dungi longitudinale si lenticele albe. Coaja este usor aspra si unsuroasa. Daca se intarzie recoltarea, langa peduncul apar crapaturi.
Pulpa este galbena, crocanta, cu o textura granulara. Acest soi este foarte productiv si rezistent la boli, daunatori si inghet.
Gustul merelor Gala este foarte dulce si delicios, cu aroma usoara de vanilie.
Mod de folosire Soiul Gala este foarte popular in SUA. Merele se pastreaza 3-5 luni.
Din aceste mere se obtine cel mai bun suc de mere. Ele se consuma in stare proaspata, in salatele de fructe si la prajituri.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)