Snitele din pulpe dezosate de pui

 

INGREDIENTE  8 pulpe superioare dezosate de pui, 3oua, sare, piper, 250 g pesment, 250 g faina, 300 lapte.
 MOD DE PREPARARE  Pulpele se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Fiecare se inveleste in folie alimentara si se bate, nu prea mult, cu ciocanul de snitele. Toate pulpele se asaza int-un vas si se toarna laptele amestecat cu sare si piper. Ele se dau la frigider pana a doua zi. Astfel, carnea va deveni mai gustoasa si frageda.
   Pulpele se scot din vas si se zvanta cu prosoape de hartie. Ouale se bat cu furculita si se subtiaza cu 1-2 linguri de apa. Se toarna intr-o tigaie adanca ulei de doua degete si se incinge. Snitelele ar trebui sa nu atinga baza tigaii, pentru a se rumeni frumos.
   Pulpele se da prin faina, ou si, apoi prin pesmet. Ele se prajesc pe ambele parti, la foc potrivit.
   Snitelele se scot pe servetele de hartie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
   Calde, ele se servesc cu cartofi natur sau piureu de cartofi.


Tort rapid cu mascarpone (fara coacere)


INGREDIENTE  pentru blat: 250g biscuiti macinati, 200g nuci macinate, 7 linguri lapte, 3 linguri zahar, 200g ciocolata, 100g unt, esenta vanilie.
pentru crema: 200g mascarpone, 5 linguri zahar pudra, 2 galbenusuri, 200g ciocolata, 12 linguri frisca lichida (1 plic  frisca), 1 plic intaritor frisca.
PREPARARE   Mai intai, se mixeaza frisca lichida pana devine o spuma tare.Se adauga un plic  intaritor de frisca si se mai mixeaza putin. Frisca se poate prepara si din frisca praf la plic, conform instructiunilor.    Urmatorul pas este prepararea blatului. O craticioara cu laptele, untul, zaharul si ciocolata se asaza pe foc. Se lasa pe foc, pana se topeste ciocolata, amestecand continuu.
   Compozitia se raceste 10 minute, apoi se amesteca cu biscuitii, nucile si esenta de vanilie pana se obtine o pasta.
   Ea se asaza intr-o forma rotunda, se apasa deasupra si se la la frigider, o jumatate de ora.
   Acum se prepara crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, apoi cu crema mascarpone.
   Ciocolata se topeste in bain-marie. Dupa 5-10 minute, ciocolata se incorporeaza treptat in crema de mascarpone. Se adauga frisca batuta, amestecand usor, de jos in sus. Peste blat se intinde crema si se da la frigider.

Marul Golden Delicious


El este originar din America. La inceputul secolului 20, marul Golden a fost descoperit intr-o ferma din Virginia si a fost cultivat, incepand cu anul 1916.
Aspect  Marul Golden Delicious este cel mai cunoscut mar din lume si apreciat de cei mai multi consumatori. El este un fruct mijlociu spre mare, cu o greutate de 170 -190 g.
   Marul Golden este un mar de iarna, deoarece se recolteaza la inceputul lui octombrie. El se pastreaza pana in luna aprilie.
   Marul are culoarea verde-galbuie, iar la maturitate devine galben-auriu.  Pe fruct apare o plasa "rugina".
   Coaja este subtire si usor aspra. Pulpa este alb-galbuie, crocanta si suculenta. Ea are un gust dulce.
Mod de folosire  Acest fruct este unul dintre cele mai zemoase soiuri de mere.
   Marul Golden Delicious a devenit baza noilor soiuri: Jonagold, Starling Royal, Red Delicious.
   Fructele nu sunt cerate si, de aceea, se pastreaza in conditii de umiditate scazuta. Spre primavara, ele pierd apa si se zbarcesc, dar nu isi pierd  calitatile nutritive.
   Merele Golden Delicious se consuma in stare proaspata, dar si la prepararea salatelor de fructe si a prajiturilor.

Marul Generos


Acest soi a fost obtinut la noi, la Voinesti, in anul 1983, prin incrucisarea marului Ionathan si a marului Frumos de Voinesti.
Aspect  Fructele sunt mari, cu greutatea peste 190 g, cu  diametrul de 8-9 cm. Acest soi este de iarna si se recolteaza la inceputul lunii octombrie. Forma merelor este sferica si usor asimetrica.
   Coaja este subtire, neteda, cerata,  acoperita de un strat fin de pruina.
   Peste culoarea galben-verzuie, se afla culoare rosie zmeurie cu striuri,  pe 70% din suprafata marului. Pulpa este galbena sau crem, fina si aromata. Gustul este dulce si usor acidulat.
   Merele Generos sunt rezistente la boli si daunatori. De aceea, numarul de tratamente fitosanitare este mic. Ele se pastreaza pana in luna martie.

Marul Red Delicious


Acest soi a fost obtinut in SUA, in 1868 si i s-a dat numele de Delicious. In 1916, cand a aparut Golden Delicious, numele s-a schimbat in Red Delicious.
Denumire  "bot de iepure"
Aspect  Red Delicious este unul dintre cele mai atragatoare mere, prin culoarea si forma lor. El este un soi de iarna si se recolteaza la inceputul lui octombrie.
   Coaja este galben-verzuie, acoperita cu rosu si are striuri slabe. Ea este lucioasa, cu puncte galbene, acoperita cu pruina violacee ( un strat de ceara care seamana cu o bruma ).
   Fructul este alungit in partea inferioara, asemanator unui "bot de iepure". Pulpa marului galbena sau alb-verzuie este crocanta, zemoasa si dulce. Gustul este de pepene galben. La supracoacere, ea devine fainoasa.
Mod de folosire  Merele Red Delicious se inrosesc inainte de a fi coapte. Ele se culeg mai devreme si se pastreaza mult timp.
   Din acest soi s-au dezvoltat multe varietati: Starking, Starkrimson, Red King, Red Chief.
   Fructele se consuma proaspete sau coapte. Ele se folosesc la prepararea dulcetii si a compotului.
   In secolul 20, merele Red Delicious erau cele mai populare in SUA. In ultimii ani, ele au fost concurate de soiurile Fuji, Gala, Honeycrisp, care sunt mai aromate. Astfel, merele "bot de iepure" au scazut in preferintele consumatorilor.