Prajitura rapida cu stafide


INGREDIENTE  2oua, 200g unt, 1pahar zahar tos, 1pahar iaurt (lapte batut), 2pahare faina, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, 1plic praf de copt, stafide.
PREPARARE  Se bat  ouale, zaharul tos, zaharul vanilat. Se toarna iaurtul, se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si untul moale. La sfarsit, se inglobeaza faina si praful de copt. Se presara deasupra stafidele, indesandu-le in aluat.
   Compozitia se toarna intr-o tava mica, tapetata cu hartie de copt.  Prajitura se coace la cuptor, pana se rumeneste.

Marul Ida Red - Idared


Merele Idared au fost obtinute in Idaho, in SUA.
Aspect  Acest soi este de iarna si se recolteaza la sfarsitul lui septembrie. El este o varietate a soiului Ionathan. Fructul este mijlociu spre mare, cu o greutate intre 170-200 g.
   Merele sunt sferice si turtite, cu cinci coaste. Coaja subtire, galbena se acopera in intregime,la coacere, cu rosu-zmeuriu, cu dungi late, de un rosu aprins. Fuctele sunt acoperite cu pruina, un strat de ceara naturala. Pentru a fi colorate, merele Idared trebuie sa stea mult timp pana se culeg.
   Merele Idared sunt asemanatoare ca marime si forma cu merele Ionathan, dar mai colorate decat acestea.
   Pulpa lor este alba, foarte fina si zemoasa.  Gustul este acidulat spre dulce. Aroma este asemanatoare cu a merelor Ionathane.
Mod de folosire  Aceste mere se consuma din noiembrie pana in mai. Ele sunt rezistente la transport si pastrare.
   Merele Idared sunt potrivite pentru sosuri,marmelada, compot, prajituri.
Indicatii  Aceste mere sunt recomandate diabeticilor, prin continutul scazut de zaharuri.