INGREDIENTE 2kg sfecla rosie, 2 cesti otet, 6 cesti apa, 1-2 radacini hrean, 1 lingura cu varf cu sare grunjoasa, 2 linguri zahar.
PREPARARE Sfecla cu coaja se fierbe sau se coace. Cand s-a racit, se curata si se taie felii sau se da pe razatoare. Hreanul se curata de coaja si se taie betisoare sau se rade. Apa, otetul, sarea, zaharul se fierb si se lasa sa dea in cateva clocote.
Sfecla se aseaza in borcane impreuna cu hreanul. Deasupra se toarna solutia racita. Se leaga borcanele si se dau la rece.
Truc Cand se serveste salata, se amesteca cu o lingura de ulei si se orneaza cu putin hrean ras.
Ciuperci cu sos delicios
INGREDIENTE 500g ciuperci proaspete, 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 5-6 catei usturoi, 3 linguri pasta de tomate, patrunjel, cimbru, busuioc proaspat sau uscat, piper, sare.
MOD DE PREPARARE Ceapa tocata se caleste cu morcovii rasi. Dupa 5 minute, se adauga cozile ciupercilor si ardeii cubulete. Se aromatizeaza cu patrunjel, cimbru, busuioc, piper. Se toarna pasta de tomate dizolvata in putina apa. Sosul se ia de pe foc.
Palariile ciupercilor bine spalate se asaza intr-un vas termorezistent. Se stropesc cu sos si se adauga usturoiul pisat si o ceasca de apa. Vasul se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor pana cand ciupercile sunt gata.
Se orneaza cu marar si se serveste calda sau rece. Aceasta mancare cu ciuperci poate deveni o garnitura gustoasa pe langa friptura sau chiftele.
MOD DE PREPARARE Ceapa tocata se caleste cu morcovii rasi. Dupa 5 minute, se adauga cozile ciupercilor si ardeii cubulete. Se aromatizeaza cu patrunjel, cimbru, busuioc, piper. Se toarna pasta de tomate dizolvata in putina apa. Sosul se ia de pe foc.
Palariile ciupercilor bine spalate se asaza intr-un vas termorezistent. Se stropesc cu sos si se adauga usturoiul pisat si o ceasca de apa. Vasul se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor pana cand ciupercile sunt gata.
Se orneaza cu marar si se serveste calda sau rece. Aceasta mancare cu ciuperci poate deveni o garnitura gustoasa pe langa friptura sau chiftele.
Salata cu leurda si untisor
INGREDIENTE 3 legaturi leurda, 2 legaturi untisor, 1 ceapa uscata, 2 morcovi, 1 ardei gras, ulei, otet aromatizat (zeama de lamaie ), sare, piper.
MOD DE PREPARARE Se spala in mai multe ape verdeata. Leurda se taie fasii mai late. Untisorul se lasa intreg. Ardeiul se taie cubulete, iar ceapa se toaca marunt. Se amesteca foarte bine otetul cu uleiul, apoi se adauga sarea si piperul.
Leurda si untisorul se asaza in salatiera, se adauga morcovii dati pe razatoarea mica, ceapa si ardeiul.
Se toarna sosul si se amesteca usor. Se decoreaza cu ceapa verde.
MOD DE PREPARARE Se spala in mai multe ape verdeata. Leurda se taie fasii mai late. Untisorul se lasa intreg. Ardeiul se taie cubulete, iar ceapa se toaca marunt. Se amesteca foarte bine otetul cu uleiul, apoi se adauga sarea si piperul.
Leurda si untisorul se asaza in salatiera, se adauga morcovii dati pe razatoarea mica, ceapa si ardeiul.
Se toarna sosul si se amesteca usor. Se decoreaza cu ceapa verde.
Orez cu legume
INGREDIENTE 300g orez, 2 morcovi, 2 cepe, 4 rosii, 1/2 pahar ulei, 500 ml supa legume, 1 ardei gras, curry, sare, piper, patrunjel proaspat.
MOD DE PREPARARE Morcovii se curata si se dau pe razatoare. Ardeiul se taie fasii. Cepele se taie marunt, iar rosiile decojite cubulete.
Ceapa se caleste in ulei 2 minute, apoi se adauga morcovii. Dupa 5 minute, se pune orezul si se amesteca 3 minute. Se incorporeaza ardeii si rosiile, se presara sare, piper si curry. Se toarna putin cate putin supa de legume. Cand s-a terminat supa, orezul se da la cuptor si se tine pana cand incepe,putin sa se rumeneasca.
Se orneaza cu patrunjel tocat.
Acest orez se poate consuma ca atare sau drept garnitura la fripturi, peste.
Truc Orezul nu se mai lipeste de cratita, daca, inainte de preparare, se lasa 10 minute in apa calda si se scurge.
MOD DE PREPARARE Morcovii se curata si se dau pe razatoare. Ardeiul se taie fasii. Cepele se taie marunt, iar rosiile decojite cubulete.
Ceapa se caleste in ulei 2 minute, apoi se adauga morcovii. Dupa 5 minute, se pune orezul si se amesteca 3 minute. Se incorporeaza ardeii si rosiile, se presara sare, piper si curry. Se toarna putin cate putin supa de legume. Cand s-a terminat supa, orezul se da la cuptor si se tine pana cand incepe,putin sa se rumeneasca.
Se orneaza cu patrunjel tocat.
Acest orez se poate consuma ca atare sau drept garnitura la fripturi, peste.
Truc Orezul nu se mai lipeste de cratita, daca, inainte de preparare, se lasa 10 minute in apa calda si se scurge.
Salam din biscuiti
INGREDIENTE 500g biscuiti simpli, 1 pachet margarina, 3 linguri cacao, 5 linguri zahar, 1,5 cani apa, 5 linguri nuci macinate, 2-3 linguri stafide, esenta rom, zahar vanilat.
MOD DE PREPARARE Se maruntesc biscuitii bucati mici. Se toarna apa putin cate putin, amestecand usor pana se inmoaie biscuitii. Margarina, cacaua si zaharul se tin pe foc pana se topeste zaharul. Amestecul se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat si stafidele. Se toarna peste biscuiti. Acum, se incorporeaza nucile macinate si esenta de rom si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Pe o folie alimantara se modeleaza, cu mainile umede, un rulou. Se strange bine folia, dar si la capete.
Salamul de biscuiti se da la frigider, 4 ore.
Cand se serveste se decoreaza cu zahar pudra si se taie felii.
MOD DE PREPARARE Se maruntesc biscuitii bucati mici. Se toarna apa putin cate putin, amestecand usor pana se inmoaie biscuitii. Margarina, cacaua si zaharul se tin pe foc pana se topeste zaharul. Amestecul se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat si stafidele. Se toarna peste biscuiti. Acum, se incorporeaza nucile macinate si esenta de rom si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Pe o folie alimantara se modeleaza, cu mainile umede, un rulou. Se strange bine folia, dar si la capete.
Salamul de biscuiti se da la frigider, 4 ore.
Cand se serveste se decoreaza cu zahar pudra si se taie felii.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)