Romanesco

Denumiri  "Romanesco conopida", Romanesco broccoli", "Calabrese Romanesco".
  Romanesco este originara din zona Romei. Englezii o numesc romanesco broccoli, francezii varza, germanii si polonezii conopida.
Aspect  Aceasta leguma seamana cu conopida si are culoare verde deschisa. Inflorescentele sunt sub forma de turnulete cu spirale. Datorita aspectului ei, Romanesco se mai numeste "conopida-turn" sau "conopida-minaret".
   Aroma ei oscileaza intre conopida si broccoli.
   Are un gust dulce, mai puternic si mai picant decat al conopidei.
Mod de folosire  Romanesco se foloseste la prepararea salatelor si a mancarurilor gatite. Ca salata, ea se taie in buchetele late si se amesteca cu felii de ceapa, masline, capere, ulei si lamaie.
   Ea se prepara ca si conopida. Fiarta, devine cremoasa, cu un gust usor de nuca.
Indicatii  Ea contine o cantitate mare de vitamina C. Romanesco este digerata mai usor decat conopida.
   Romanesco este bogata in caroten si fibre si contine putine calorii. Ea are continut bogat in minerale si caroten si contine putin amidon.
   Romanesco este potrivita pentru persoanele care sufera de pierderea gustului. Datorita consumului de zinc, ea combate gustul metalic si pierderea gustului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu