Ele sunt fructele unui copac gigantic care creste in padurile amazoniene.
Aspect Copacul poate atinge inaltimea de 40-50 m. El traieste intre 500-600 de ani. Nuca braziliana are o forma alungita. In interiorul se afla 10-12 seminte pe care noi le numim nuci.
Ea seamana cu nuca de cocos ca dimensiune si greutate de pana la 2 kg.
Mod de folosire Datorita gustului bogat, nucile braziliene pot substitui nucile de Macadamia sau nucile de cocos.
Ele se gasesc in magazine decorticate. Continutul mare de grasimi pune probleme in pastrarea lor. Se tin la rece, deoarece rancezesc usor. Se mananca crude. Nucile braziliene se pot folosi in prepararea fursecurilor, cozonacilor, prajiturilor.
Indicatii Aceste nuci sunt una din cele mai mari surse de seleniu. Acest mineral lipseste din alimentatia noastra. Lipsa de seleniu duce la risc crescut in cazul bolilor cardiovasculare si a cancerului, indeosebi, cancerul de prostata. Pentru sanatatea inimii se consuma nuci crude de 2-3 ori pe saptamana. Se spune ca reduce colesterolul mai mult decat o fac medicamentele.
Aminoacidul arginina face arterele mai flexibile si impiedica formarea cheagurilor de sange.
Seleniu este vital pentru fertilitatea la barbati si femei. Persoanele stresate si bolnavii cronici au nevoie de un aport constant de seleniu. O singura nuca contine mai mult seleniu decat doza de seleniu recomandata.
Nucile braziliene sunt benefice pentru vegetarieni, datorita proteinelor naturale, care inlocuiesc proteinele animale. Ele au valoare calorica ridicata. 100 g contin 680 de calorii.
Consumul de nuci braziliene ajuta la la buna functionare a glandei tiroide.
Contraindicatii Consumul mare de nuci braziliene duce la oboseala si creeaza probleme de stomac, din cauza cantitatii mari de seleniu continut de acestea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu