INGREDIENTE 500g biscuiti, 1 pachet unt, 500ml lapte, 200g zahar, 4 linguri faina, esenta rom.
PREPARARE Zaharul se caramelizeaza. Cand incepe sa se topeasca, se adauga untul si se amesteca pana se topeste si acesta.
Faina se dizolva intr-o cescuta de lapte, se amesteca si se toarna in fir subtire in restul de lapte. Se incorporeaza cu telul. Amestecul se toarna peste zaharul caramelizat de pe foc. Se amesteca in continuu crema, pe foc mic, pna se ingroasa. Ea se ia de pe foc si se raceste 5 minute.
Bicuitii rupti in bucati mici se incorporeaza cu crema caramel. Prajitura se aranjeaza pe un platou si se da la frigider. Se decoreaza cu stafide, coaja rasa de lamaie si zahar pudra.
Truc In faina, care se amesteca cu lapte sau apa, se presara sare si, astfel, nu se mai formeaza cocoloase.
Truc In faina, care se amesteca cu lapte sau apa, se presara sare si, astfel, nu se mai formeaza cocoloase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu