Pastrama de porc


INGREDIENTE  3 kg pulpa de porc, 2 capatani usturoi, 3 linguri sare mare, 1 lingura piper macinat, 2 linguri cimbru, 1 lingura oregano, 1 lingura ienibahar macinat, 2 linguri boia dulce, vin rosu.
PREPARARE  Pulpa de porc se taie in doua bucati, se sareaza bine si se odihneste o ora. Se unge carnea  cu ulei, Condimentele si usturoiul pisat se intind peste carne. Cele doua bucati de carne se impacheteaza in hartie de copt si se leaga cu ata.
   Carnea astfel pregatita se da la frigider 3-4 zile. Apoi, se asaza carnea impachetata intr-o tava si se acopera cu apa si vin in proportii egale
   Pastrama se da la cuptor 3 ore pana se evapora tot lichidul. Carnea se lasa la rece, 2-3 ore, apoi, se desprinde hartie si se portioneaza. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu