INGREDIENTE Pentru aluat : 500g faina, 25g drojdie proaspata, 200g unt moale la temperatura camerei, 1pahar apa, sare.
Pentru umplutura : 600g dovleac, 1cana zahar, 2linguri ulei, scortisoara.
PREPARARE Se pregateste aluatul. Faina se cerne intr-un vas si se adauga sarea, iar in mijlocul ei se pun drojdia, apa si untul. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se framanta.
Aluatul trebuie sa fie moale, dar sa nu se mai lipeasca de maini. Se da la frigider pentru cateva ore.
Dovleacul se rade pe ochiurile mari, dupa ce s-a curatat de coaja. Dupa 30 de minute, se stoarce de zeama pe care a lasat-o. Dovleacul se amestea cu zaharul si uleiul si se fierbe pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa. Dupa ce se opreste focul, se adauga scortisoara.
Din aluat se intind doua foi. Una dintre ele se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se intinde umplutura si se asaza deasupra a doua foaie.
Placinta se da la cuptor preincalzit, la 160 C si setine pana se rumeneste frumos.
Ea se serveste pudrata cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu