Marul Fuji
Marul Fuji a fost creat in Japonia, in anul 1930. El este cel mai popular mar in Japonia, China, SUA.
Aspect Acesta este un soi de iarna, care se recolteaza la sfarsitul lui octombrie. Fructul este mare, cu o greutate peste 200 g. Forma este sferica si usor turtita.
Fondul galben-verzui al marului este acoperit de culoare rosie spre roz, sub forma de dungi longitudinale. Coaja este mata, fara luciu. Pulpa alba este crocanta si zemoasa, cu aroma deosebita.
Marul Fuji e considerat ca fiind cel mai dulce mar.
Mod de folosire Acest mar este cel mai apreciat dupa Golden Delicious si Red Delicious. El este preferat pentru termenul lung de pastrare, pana la 8 luni sau un an, dar si pentru ca e mai dulce decat alte soiuri.
Marul Fuji ramane crocant mult timp atat in locuri racoroase, cat si la temperatura camerei.
Fructele se consuma in stare proaspata. Ele se folosesc la prepararea sucului, a cidrului si a prajiturilor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu