Kiwi

Fuctele de kiwi sunt denumite "agrise chinezesti"si sunt originare din China.
Aspect  Kiwi are forma ovala, acoperita cu o pielita maronie, cu peri mici, ca o blana. Pulpa este verde si zemoasa, cu zeci de seminte negre asezate circular. Semintele se consuma fara grija. Fructul are gust acrisor.
   Fructul e copt cand, la o apasare usoara, este moale. Daca e prea moale inseamna ca este vechi.
Mod de folosire  Kiwi se taie in doua, iar miezul se mananca cu lingurita. Se mai poate curata de coaja si taia in felii. Este recomandat sa se consume imediat dupa taiere. Se poate pastra 2-3 zile la temperatura camerei. Pentru o perioada mai mare se tine la frigider.
   Fructul este folosit in salate, compoturi si siropuri, dar si la decorarea prajiturilor si a inghetatelor. El apare in bucatarie si in preparatele de pui si paste.
Indicatii  Consumul de 2-3 fructe pe zi , timp de trei sapamani, imbunatateste digestia, fiind un tratament natural impotriva constipatiei.
   Kiwi contine mai multa vitamina C decat portocala si mai mult potasiu decat bananele. Potasiul ajuta la buna functionare a inimii si are un rol important in controlul tensiunii arteriale.
   In acest fruct se gasesc oxidanti (vitamina C, E, seleniu ) care reduc riscul de a ne imbolnavi de cancer.
   Persoanele care au lipsa de calciu, magneziu si fosfor trebuie sa manance kiwi.
Containdicatii  Asemenea capsunilor, kiwi poate da reactii alergice. Nu este recomandat bolnavilor de rinichi din cauza oxalatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu