Mango

Denumit "regele fructelor", mango este originar din Asia de sud.
Aspect  Coaja poate fi rosie, galbena sau portocalie in functie de soi. La pipait, fructul copt are consistenta unei piersici. Trebuie mirosit fructul. Daca nu se simte nici un parfum dulceag, inseamna ca nu e copt. Cand este copt, mango este foarte dulce. Fructul mai greu este mai suculent. Mango necopt se tine cateva zile la temperatura camerei.
Mod de folosire  Mango se decojeste, se taie in doua, se elimina samburele si se taie felii. Pentru a-l taia in cuburi, procedeul e mai elaborat. Se decojeste cu un cutit. Se taie doua felii groase de o parte si alta a samburelui. Se trece cu cutitul pe langa sambure si acesta se desprinde. Se cresteaza fiecare felie in cubulete. Jumatatile se apuca de margini si se intorc pe dos, se imping si, astfel, cuburile cad.
   Se mananca ca atare, dar se foloseste in salate, sucuri, inghetate si prajituri.
Indicatii  Un mango mediu contine 40% din cantitatea zilnica de fibre de care are nevoie organismul nostru. Astfel, el ajuta la prevenitea bolilor digestive si cardiovasculare. Mango este bogat in vitamine si minerale, dar sarac in calorii.
   Despre el se spune ca ne protejeaza de imbatranire prematura.
   Pentru ca are un continut ridicat de fier, fructul e recomandat in anemie sau femeilor insarcinate.
Contraindicatii  Nu este recomandat bolnavilor de diabet din cauza continutului mare de zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu