Papaya

Denumiri  "copacul medicament", "fructul ingerilor", "pepenele sanatatii".
   Este originar din Mexic si America centrala.
Aspect  Fructul are o forma ovala, semanand cu o para. Coaja este verde si subtire, iar miezul galben si cremos. Papaya este coapta cand coaja devine galben-portocalie. Cand se apasa cu degetul trebuie sa fie moale. Copt, fructul este parfumat. Crud , se coace la temperatura camerei, in 2 zile. Se mentine la frigider o saptamana. Nu se congeleaza, deoarece nu va mai avea gust bun.
Mod de folosire  Papaya se mananca fara seminte, deoarece sunt iuti. Semintele negre macinate se pot folosi in loc de piper negru.
   Fructul se taie in jumatate, se goleste de samburi cu o lingurita. Pulpa se decojeste si se taie felii.
   Se consuma crud, in salate sau sub forma de piure.
Indicatii  Consumat regulat, papaya elimina acneea si indeparteaza ridurile. Bogat in beta-caroten, papaya previne cancerul de piele.
   Fructul contine un ferment, papaina, care stimuleaza arderile de grasime. De aceea, papaya este indicata consumatorilor de carne si proteine. Ea scade tensiunea arteriala si previne atacul de cord.
Contraindicatii  Nu se consuma in cantitate mare pentru ca este contraceptiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu