Pepenele cantaloupe

Este originar din Orientul Mijlociu de unde s-a raspandit in Europa.
   In perioada Renasterii, la resedinta de vara de la Cantaluppo, calugarii cultivau pepeni pentru  suveranii pontifi.Aspect  Pepenele cantaloupe este o varietate de pepene galben. Coaja groasa si dungata are culoare galbena, cu irizatii verzi. Miezul este portocaliu, parfumat si dulce.
   In comparatie cu pepenele verde, pepenele galben este mai bogat in vitaminele A si C si in potasiu.
   El contine mai putina apa si putin mai mult zahar decat pepenele galben cu miezul galben-verde (Honey dew ).
Mod de folosire  Se consuma in stare proaspata si sub forma de suc. Se mixeaza pulpa cu putin suc de portocale si o lingura de zahar. Se combina cu suc de capsuni. Acest suc este racoritor si placut la gust. Pentru a vedea ca e copt, se apasa coaja din partea opusa tulpinii. La pepenele copt, coaja se lasa la apasare. La cel crud, coaja e tare. El se mai coace si in timpul pastrarii.
Indicatii  Pepenele cataloupe este bogat in potasiu, magneziu, beta-caroten. De aceea, el este benefic in refacerea celulelor si pentru sanatatea pielii.
   In 20 de minute se digera o portie de pepene, ceea ce este un record in materie de digestie. Un pepene galben are 275 de calorii.
   Consumat la micul dejun, el asigura senzatia de satietate pana la pranz. El este bogat in acizi grasi Omega 3. Un consum regulat de pepene regleaza tensiunea arteriala si aritmia.
   Vitamina A previne depunerea colesterolului pe artere. Se tin cur de 4 saptamani, consumand zilnic un kilogram.
Contraindicatii  Pepenele cantaloupe nu este indicat in boala de ulcer, in diaree si diabet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu