Pomelo

Denumire  "grepfruit chinezesc"
   El este originar din Asia.
Aspect  Coaja lui este galben-verzuie. Pulpa seamana cu aceea a grepfruitului alb, dar este mai aromata. Ea are culoarea galbena, roz sau rosie. Pomelo copt are coaja neteda si stralucitoare si este mai greu.
Mod de folosire  Acest fruct se curata astfel : se taie un capac mic, aproape de codita. Se taie coaja in felii, se inlatura si raman bucatile fructului. Pomelo este mai putin amar decat grepfruitul, dar dulce ca o portocala.
   Se serveste proaspat sau in compozitia marmeladei si a gemului. Coaja ajuta la aromarea deserturilor.
   Pomelo poate fi pastrat la frigider cel putin 10 zile, iar la temperatura camerei 5-6 zile.
Indicatii  1 pahar de suc asigura cantitatea zilnica de vitamina C necesara organismului. Pomelo consumat da senzatia de satietate, potoleste setea si foamea. El te ajuta sa slabesti. Pomelo contine enzime care digera repede alimentele si le transforma in energie. El esta recomandat in diabet, insomnie si oboseala.
   Potasiul pe care il contine diminueaza absorbtia sodiului in organism si elimina apa din tesuturi.
   Deoarece ajuta la formarea colagenului, el are un rol important in dezvoltarea sistemului osos.
   Avand un efect antioxidant, pomelo ajuta la eliminarea toxinelor din corp si astfel curata ficatul.
Contraindicatii  Consumul lui nu este indicat in afectiunile digestive si in insuficienta renala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu