Pomelo

Denumire  "grepfruit chinezesc"
   El este originar din Asia.
Aspect  Coaja lui este galben-verzuie. Pulpa seamana cu aceea a grepfruitului alb, dar este mai aromata. Pomelo copt are coaja neteda si stralucitoare si este mai greu.
Mod de folosire  Acest fruct se curata astfel : se taie un capac mic, aproape de codita. Se taie coaja in felii, se inlatura si raman bucatile fructului. Pomelo este mai putin amar decat grepfruitul.
   Se serveste proaspat sau in compozitia marmeladei si a gemului. Coaja ajuta la aromarea deserturilor.
   Pomelo poate fi pastrat la frigider cel putin 10 zile, iar la temperatura camerei 5-6 zile.
Indicatii  1 pahar de suc asigura cantitatea zilnica de vitamina C necesara organismului. Pomelo consumat da senzatia de satietate. El esta recomandat in diabet, insomnie si oboseala.
   Deoarece ajuta la formarea colagenului, el are un rol important in dezvoltarea sistemului osos.
   Avand un efect antioxidant, pomelo ajuta la eliminarea toxinelor din corp si astfel curata ficatul.
Contraindicatii  Consumul lui nu este indicat in afectiunile digestive si in insuficienta renala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu