Aceste nuci sunt numite astfel, dupa numele botanistului John Macadam, primul care a descris copacul si fructele lui.
Sunt originare din Australia care este cel mai mare producator de nuci din lume.
Aspect Aceste nuci sunt fructele unui copac tropical. In prezent, se cultiva in SUA, Africa de sud si in zona mediteraneeana. Fructele cresc in ciorchini, ca strugurii.
Nucile Macadamia sunt acoperite de un invelis fibros. Ele au coaja maronie in interiorul careia se afla miezul alb-crem. Coaja e dura si e greu de spart. Pentru a se indeparta coaja tare, se folosesc masini automatizate. Arborele ajunge la maturitate dupa 7-8 ani. Din aceste motive, nucile Macadamia sunt scumpe.
Nucile Macadamia sunt cele mai fine nuci, datorita aromei si culorii ei ca a untului. Ele sunt dulci, cu o consistenta cremoasa, untoasa.
Mod de folosire Ele se pot consuma crude sau prajite in ulei. Prajite, nucile devin crocante si gustul lor seamana cu nuca de cocos.
Nucile de Macadamia sunt utilizate la prepararea prajiturilor, inghetatelor, salatelor si a bomboanelor de ciocolata.
Indicatii Nucile Macadamia au cel mai ridicat continut de grasimi nesaturate dintre toate nucile. Ele au un continut de pana la 80% ulei si 4% zahar. Fiind bogate in grasimi, ele dau senzatia de satietate.
100g de nuci contin 700 de calorii.
Aceste grasimi reduc nivelul colesterolului in sange si protejeaza organismul impotriva atacurilor vascular-cerebrale.
Deoarece contin proteine si minerale, nucile Macadamia sunt recomandate in diete. Nu se consums mai mult decat 40-50g pe zi.
In urma cercetarilor efectuate, aceste nuci contin un acid palmitoleic cu rol benefic asupra metabolismului si longevitatii. Este o substanta rara pe care uleiul de masline o mai contine.
Contraindicatii Nucile Macadamia sunt toxice pentru caini.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu