Salcamata


 INGREDIENTE  60-70 crengute cu flori de salcam, 1 kg zahar (800 g miere), 8 litri apa, 3 lamai, 2 linguri de stafide.
 MOD DE PREPARARE  Se desprind florile de pe crengute foarte usor, impingandu-le cu mana, de sus in jos, de-a lungul crengutei. Se indeparteaza si frunzele. Intr-un borcan de 10 litri se pun florile, zaharul, 2 lamai taiate felii, zeama de la o lamaie, 2 linguri stafide (ajuta fermentatia), apa.
    Borcanul se lasa la temperatura camerei, 3-4 zile. Salcamata se amesteca de trei ori pe zi, cu o lingura de lemn. Cand ea are aciditatea dorita, se filtreaza si se toarna in sticle care se acopera cu capace, fara a le strange. Eu am pus capacele de forma, pentru ca salcamata se aciduleaza repede.
    Sticlele se pastreaza la frigider.
    Bautura este minunata, daca e servita rece. Ea este parfumata si gustoasa.
    Florile de salcam au efect calmant,  sedativ si laxativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu