INGREDIENTE 5oog ciuperci proaspete, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 2 linguri pesmet, marar, patrunjel, sare, piper, busuioc uscat, oregano.
PREPARARE Ciupercile se curata si se spala bine. Se tin 10 minute in apa cu putin otet pentru a nu se innegri. Se clatesc si se scurg. Piciorusele ciupercilor, ceapa si ardeiul se toaca marunt. Morcovii, patrunjelul si telina se rad.
Legumele se calesc in 2-3 linguri de ulei, 15 minute. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu pesmet si se asezoneaza cu sare, piper, busuioc, oregano si verdeata.
Palariile ciupercilor se umplu cu aceasta compozitie. Deasupra fiecarei ciuperci se presara cascaval de post ras fin.
Ciupercile se asaza intr-o tava in care se toarna putina apa (vin) si se tin la cuptor 30 de minute.
Truc Dupa ce se spala, ciupercile se stropesc cu zeama de lamaie pentru a-si pastra culoarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu