INGREDIENTE 500g ciuperci proaspete, 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 5-6 catei usturoi, 3 linguri pasta de tomate, patrunjel, cimbru, busuioc proaspat sau uscat, piper, sare.
MOD DE PREPARARE Ceapa tocata se caleste cu morcovii rasi. Dupa 5 minute, se adauga cozile ciupercilor si ardeii cubulete. Se aromatizeaza cu patrunjel, cimbru, busuioc, piper. Se toarna pasta de tomate dizolvata in putina apa. Sosul se ia de pe foc.
Palariile ciupercilor bine spalate se asaza intr-un vas termorezistent. Se stropesc cu sos si se adauga usturoiul pisat si o ceasca de apa. Vasul se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la cuptor pana cand ciupercile sunt gata.
Se orneaza cu marar si se serveste calda sau rece. Aceasta mancare cu ciuperci poate deveni o garnitura gustoasa pe langa friptura sau chiftele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu